Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Welke opleiding heb je nodig voor Marketing & Communication Specialist?

MBO Marketing & Communication Specialist

Volg bij ons de verkorte opleiding tot Marketing en Communication Specialist!

Om een Marketing & Communication Specialist te worden, zijn er verschillende opleidingsroutes. Meestal begint je carrière met een relevante opleiding op het gebied van marketing, communicatie of een verwant vakgebied. Een bacheloropleiding in Marketing, Communicatie, Bedrijfskunde, of een soortgelijke richting is vaak de basis. Deze opleidingen geven je de fundamentele kennis van marketingstrategieën, communicatieprincipes, en zakelijke vaardigheden die essentieel zijn voor de rol.

Bij Capabel bieden wij de verkorte opleiding Marketing & Communication Specialist aan. Binnen 15 maanden kan jij al aan de slag als professional.

Jouw opleiding

Tijdens je studie leer je over verschillende aspecten van marketing, zoals marktonderzoek, consumentengedrag, en digitale marketing. Je krijgt ook inzicht in communicatievaardigheden, zoals het schrijven van persberichten, het beheren van social media, en het ontwikkelen van communicatieplannen. Veel opleidingen bieden praktische ervaring door middel van stages, wat je helpt om je vaardigheden in de echte wereld toe te passen en waardevolle ervaring op te doen.

Verder studeren

Na je bacheloropleiding kun je ervoor kiezen om je kennis verder uit te breiden met een masteropleiding in Marketing, Communicatie of een gerelateerd vakgebied. Een masterdiploma kan je helpen om je expertise te verdiepen en je kansen op hogere functies te vergroten.

Cursussen en certificeringen

Daarnaast zijn er gespecialiseerde cursussen en certificeringen die je kunnen helpen om specifieke vaardigheden te ontwikkelen, zoals digitale marketing, contentcreatie, of data-analyse. Deze extra kwalificaties kunnen je onderscheiden van andere kandidaten en je voorbereiden op de nieuwste trends en technologieën in de sector.

Samengevat, een solide basis in marketing en communicatie, aangevuld met praktische ervaring en eventuele aanvullende certificeringen, bereid je goed voor op een rol als Marketing & Communication Specialist.

Capabel Onderwijs Medewerker E. Heikamp
Gepubliceerd door: Elise Heikamp, Marketing & Communicatie Calder Holding
Welke eigenschappen zijn belangrijk als ik E-Commerce Specialist wil worden?
Als je overweegt om E-Commerce Specialist te worden, zijn er verschillende belangrijke eigenschappen die je moet bezitten om succesvol te zijn in deze functie. Deze eigenschappen helpen je niet alleen bij het efficiënt beheren van online winkels, maar ook bij het verbeteren van klanttevredenheid en het stimuleren van de groei van de webshop. Hier lees je welke vaardigheden en kwaliteiten essentieel zijn voor een succesvolle carrière als E-Commerce Specialist.
Meer lezen
Welke eigenschappen zijn belangrijk voor Logistiek Teamleider?
De functie van Logistiek Teamleider biedt niet alleen interessante uitdagingen, maar ook diverse doorgroeimogelijkheden. Of je nu je verantwoordelijkheden wilt uitbreiden binnen de logistiek of nieuwe kansen in andere sectoren zoekt, er zijn veel manieren om je carrière verder te ontwikkelen. In deze blog verkennen we de verschillende doorgroeimogelijkheden die je hebt als Logistiek Teamleider.
Meer lezen
 Logistiek Teamleider staat lachend in magazijn
Wat zijn de doorgroeimogelijkheden voor een Logistiek Teamleider?
De functie van Logistiek Teamleider biedt niet alleen interessante uitdagingen, maar ook diverse doorgroeimogelijkheden. Of je nu je verantwoordelijkheden wilt uitbreiden binnen de logistiek of nieuwe kansen in andere sectoren zoekt, er zijn veel manieren om je carrière verder te ontwikkelen. In deze blog verkennen we de verschillende doorgroeimogelijkheden die je hebt als Logistiek Teamleider.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding