Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Waar kan je werken als Marketing & Communication Specialist?

MBO Marketing & Communication Specialist

Volg bij ons de verkorte opleiding tot Marketing en Communication Specialist!

Als mbo Marketing & Communication Specialist zijn er legio werkplekken te bedenken waar je kunt bijdragen aan de groei en het succes van een organisatie. Deze specialistische rol is in vrijwel elke sector en industrie van belang, waardoor je veel keuze hebt in je carrièrepad.

Marketing & Communication Specialisten vinden werk bij bedrijven in verschillende sectoren zoals detailhandel, technologie, gezondheidszorg en financiën. In deze functie ben je betrokken bij het ontwikkelen en uitvoeren van marketingcampagnes die gericht zijn op het promoten van de producten of diensten van het bedrijf. Je werkt samen met andere teams om strategieën te ontwikkelen die de merkidentiteit versterken en klantbetrokkenheid vergroten.

Reclame- en marketingbureaus

Daarnaast kun je terechtkomen bij reclamebureaus en marketingbureaus. Deze bedrijven bieden diensten aan verschillende klanten, en als specialist werk je aan campagnes voor diverse merken en bedrijven. Dit biedt de kans om ervaring op te doen met verschillende markten en klantbehoeften.

Non-profitorganisaties en overheidsinstellingen

Ook non-profitorganisaties en overheidsinstellingen hebben behoefte aan Marketing & Communication Specialisten. Hier richt je je op het promoten van de missie en de activiteiten van de organisatie, evenals het beheren van communicatie met het publiek en belanghebbenden. Dit kan variëren van campagnes voor fondsenwerving tot bewustwordingsprogramma's.

Media- en communicatiebedrijven

En vergeet de mogelijkheden bij media- en communicatiebedrijven. In deze omgeving werk je aan de publicatie en verspreiding van informatie en nieuws, en ben je betrokken bij het creëren van content en het beheren van communicatiekanalen.

Freelancen

Freelancen of werken als zelfstandige is ook een optie. Dit geeft je de flexibiliteit om verschillende projecten en klanten te beheren en biedt een breed scala aan werkervaring in diverse sectoren.

Kortom, als Marketing & Communication Specialist kun je op veel verschillende werkplekken aan de slag, wat je carrière veelzijdig en dynamisch maakt. Elk van deze werkplekken biedt unieke kansen om je vaardigheden toe te passen en bij te dragen aan het succes van organisaties.

Capabel Onderwijs Medewerker E. Heikamp
Gepubliceerd door: Elise Heikamp, Marketing & Communicatie Calder Holding
Kok toont spierbal in de keuken
Welke opleiding heb je nodig om Kok te worden?
Het beroep van kok is zowel veeleisend als lonend en vereist een combinatie opleiding, praktische ervaring en een passie voor koken. In Nederland is de meest gebruikelijke route om kok te worden via een mbo-opleiding. Er zijn verschillende niveaus van opleidingen beschikbaar die je voorbereiden op een carrière in de keuken.
Meer lezen
Wat doet een Zelfstandig Werkend Kok?
Een Zelfstandig Werkend Kok speelt een belangrijke rol in een professionele keuken en is verantwoordelijk voor een breed scala aan taken die essentieel zijn voor het bereiden en presenteren van gerechten. Deze kok werkt zelfstandig binnen een keukenbrigade en zorgt ervoor dat gerechten op tijd en volgens hoge kwaliteitsstandaarden worden bereid. Hier volgt een gedetailleerde beschrijving van de taken en verantwoordelijkheden van een Zelfstandig Werkend Kok.
Meer lezen
Waarom (Junior) Accountmanager worden?
De functie van (Junior) Accountmanager biedt veel kansen en voordelen, vooral als je geïnteresseerd bent in sales en klantrelaties.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding