Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden als Marketing & Communication Specialist?

MBO Marketing & Communication Specialist

Volg bij ons de verkorte opleiding tot Marketing en Communication Specialist!

Als Marketing & Communication Specialist zijn er verschillende doorgroeimogelijkheden die je kunt overwegen naarmate je ervaring en expertise groeien. Deze rol biedt een stevige basis voor carrièreontwikkeling binnen het brede veld van marketing en communicatie.

Marketing Manager

Na enkele jaren ervaring kun je doorgroeien naar een hogere rol binnen het marketingteam. Een mogelijke vervolgstap is de functie van Marketing Manager. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het coördineren van marketingcampagnes, het beheren van budgetten en het aansturen van een team van marketingprofessionals. Je ontwikkelt strategische plannen om de merkpositionering en de marktprestaties te verbeteren.

Communication Manager of Director

Een andere carrièrepad is naar de functie van Communication Manager of Communication Director. Dan houd je je bezig met het ontwikkelen en uitvoeren van communicatiestrategieën en -campagnes voor het hele bedrijf. Je bent verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie en werkt nauw samen met het management om de communicatiedoelen te behalen.

Head of Marketing of Chief Marketing Officer

Met veel ervaring en een bewezen staat van dienst kun je doorgroeien naar de functie van Head of Marketing of Chief Marketing Officer (CMO). Als CMO ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de algehele marketingstrategie van de organisatie en het leiden van het marketingteam. Je speelt een sleutelrol in het bepalen van de koers van de marketingactiviteiten en het beïnvloeden van strategische beslissingen op hoog niveau.

Specialiseren

Voor een specialist die geïnteresseerd is in de academische kant of advieswerk, kunnen er ook kansen zijn in consultancy of het geven van marketing- en communicatieadvies aan andere bedrijven. Je kunt daarnaast overwegen om je eigen marketing- of communicatiebureau te starten, wat je de vrijheid geeft om je eigen klanten en projecten te kiezen.

Kortom, de doorgroeimogelijkheden voor een Marketing & Communication Specialist zijn divers en bieden kansen om je carrière uit te breiden naar hogere strategische en leiderschapsrollen, of om je expertise op andere manieren in te zetten binnen het vakgebied.

Capabel Onderwijs Medewerker E. Heikamp
Gepubliceerd door: Elise Heikamp, Marketing & Communicatie Calder Holding
Kok toont spierbal in de keuken
Welke opleiding heb je nodig om Kok te worden?
Het beroep van kok is zowel veeleisend als lonend en vereist een combinatie opleiding, praktische ervaring en een passie voor koken. In Nederland is de meest gebruikelijke route om kok te worden via een mbo-opleiding. Er zijn verschillende niveaus van opleidingen beschikbaar die je voorbereiden op een carrière in de keuken.
Meer lezen
Wat doet een Zelfstandig Werkend Kok?
Een Zelfstandig Werkend Kok speelt een belangrijke rol in een professionele keuken en is verantwoordelijk voor een breed scala aan taken die essentieel zijn voor het bereiden en presenteren van gerechten. Deze kok werkt zelfstandig binnen een keukenbrigade en zorgt ervoor dat gerechten op tijd en volgens hoge kwaliteitsstandaarden worden bereid. Hier volgt een gedetailleerde beschrijving van de taken en verantwoordelijkheden van een Zelfstandig Werkend Kok.
Meer lezen
Waarom (Junior) Accountmanager worden?
De functie van (Junior) Accountmanager biedt veel kansen en voordelen, vooral als je geïnteresseerd bent in sales en klantrelaties.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding