Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Wat zijn de werkzaamheden van een Legal, Insurance & HR Services Specialist?

MBO Legal, Insurance & HR Services Specialist

Volg bij ons de verkorte opleiding tot Legal, Insurance en HR Services Specialist!

De werkzaamheden van een mbo Legal, Insurance & HR Specialist zijn divers en variëren afhankelijk van de organisatie waarvoor de specialist. Hieronder vind je een overzicht van enkele taken:

Opstellen en beoordelen van contracten

Een belangrijke taak is het opstellen en controleren van contracten. Dit betekent dat je ervoor zorgt dat alle overeenkomsten juridisch correct zijn en voldoen aan de wetgeving. Je moet goed letten op de details en eventuele juridische risico's vermijden om problemen in de toekomst te voorkomen.

Beheren van verzekeringspolissen en claims

Je analyseert de verzekeringsbehoeften van de organisatie en beheert de verzekeringspolissen. Dit houdt ook in dat je claims afhandelt. Je zorgt ervoor dat de verzekeringsdekkingen passend zijn en dat claims op een correcte manier worden ingediend en afgehandeld.

Adviseren over arbeidsrechtelijke kwesties

Je ondersteunt HR-teams bij het naleven van arbeidswetgeving en helpt bij het oplossen van arbeidsconflicten. Dit kan variëren van het geven van advies over arbeidscontracten tot het omgaan met juridische geschillen tussen medewerkers en de organisatie.

Ontwikkelen en implementeren van HR-beleid

Je creëert beleid dat zorgt voor een eerlijke, productieve en veilige werkomgeving. Dit kan beleid omvatten over zaken zoals arbeidsomstandigheden, verlofregelingen en medewerkersbeoordelingen.

Compliance monitoring

Je houdt toezicht op de naleving van interne en externe regelgeving. Dit betekent dat je juridische risico's identificeert en ervoor zorgt dat de organisatie zich houdt aan de geldende wetten en regels.

Interne training en ontwikkeling: Je traint medewerkers op het gebied van juridische en HR-zaken. Dit helpt om naleving te waarborgen en goede praktijken binnen de organisatie te bevorderen.

De rol van een Legal, Insurance & HR Specialist is dus essentieel voor het ondersteunen van de juridische en HR-functies binnen een organisatie. Het biedt een uitdagende en veelzijdige carrière voor mensen met de juiste mix van kennis en vaardigheden. Je zorgt ervoor dat de organisatie goed functioneert en in overeenstemming blijft met alle wet- en regelgeving.

Capabel Onderwijs Medewerker E. Heikamp
Gepubliceerd door: Elise Heikamp, Marketing & Communicatie Calder Holding
Kok toont spierbal in de keuken
Welke opleiding heb je nodig om Kok te worden?
Het beroep van kok is zowel veeleisend als lonend en vereist een combinatie opleiding, praktische ervaring en een passie voor koken. In Nederland is de meest gebruikelijke route om kok te worden via een mbo-opleiding. Er zijn verschillende niveaus van opleidingen beschikbaar die je voorbereiden op een carrière in de keuken.
Meer lezen
Wat doet een Zelfstandig Werkend Kok?
Een Zelfstandig Werkend Kok speelt een belangrijke rol in een professionele keuken en is verantwoordelijk voor een breed scala aan taken die essentieel zijn voor het bereiden en presenteren van gerechten. Deze kok werkt zelfstandig binnen een keukenbrigade en zorgt ervoor dat gerechten op tijd en volgens hoge kwaliteitsstandaarden worden bereid. Hier volgt een gedetailleerde beschrijving van de taken en verantwoordelijkheden van een Zelfstandig Werkend Kok.
Meer lezen
Waarom (Junior) Accountmanager worden?
De functie van (Junior) Accountmanager biedt veel kansen en voordelen, vooral als je geïnteresseerd bent in sales en klantrelaties.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding