Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Wat is een Legal, Insurance & HR Services Specialist?

MBO Legal, Insurance & HR Services Specialist

Volg bij ons de verkorte opleiding tot Legal, Insurance en HR Services Specialist!

Een Legal, Insurance & HR Services Specialist is een professional die zich richt op het integreren van juridische expertise, verzekeringsbeheer en HR-ondersteuning binnen een organisatie. Deze specialist speelt een belangrijke rol in het waarborgen van juridische naleving, het beheren van verzekeringspolissen en het ondersteunen van personeelszaken.

Taken en werkzaamheden

Een Legal, Insurance & HR Services Specialist houdt zich bezig met verschillende taken. Een van de belangrijkste verantwoordelijkheden is het adviseren over arbeidsrechtelijke kwesties. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat de specialist helpt bij het opstellen en herzien van arbeidscontracten, zodat deze voldoen aan de huidige wet- en regelgeving. Daarnaast behandelen ze juridische geschillen die kunnen ontstaan tussen werknemers en de organisatie én helpen ze bij het oplossen van deze problemen.

Naast juridische ondersteuning beheert de specialist ook de verzekeringspolissen van de organisatie. Dit houdt in dat hij of zij de verzekeringsbehoeften van de organisatie evalueert, advies geeft over de juiste dekking en claims afhandelt wanneer dat nodig is. Door deze taken uit te voeren, zorgt de specialist ervoor dat de organisatie goed beschermd is tegen mogelijke risico's en financiële verliezen.

Verder biedt de Legal, Insurance & HR Services Specialist ondersteuning bij diverse HR-processen. Dit kan variëren van het opstellen van HR-beleid tot het beheren van personeelsdossiers. De specialist adviseert ook over verschillende HR-vraagstukken, zoals personeelsontwikkeling en arbeidsvoorwaarden. Door deze verantwoordelijkheden te combineren, zorgt de specialist ervoor dat zowel de juridische aspecten als de verzekeringsaspecten van personeelsbeheer efficiënt en effectief worden afgehandeld.

Al met al draagt de Legal, Insurance & HR Services Specialist bij aan een goed functionerende organisatie. De specialist zorgt ervoor dat de organisatie voldoet aan alle relevante wet- en regelgeving, goed verzekerd is tegen mogelijke risico's en dat HR-processen soepel verlopen. Dit alles draagt bij aan een veilige en gezonde werkomgeving voor alle medewerkers.

Capabel Onderwijs Medewerker E. Heikamp
Gepubliceerd door: Elise Heikamp, Marketing & Communicatie Calder Holding
Welke eigenschappen zijn belangrijk als ik E-Commerce Specialist wil worden?
Als je overweegt om E-Commerce Specialist te worden, zijn er verschillende belangrijke eigenschappen die je moet bezitten om succesvol te zijn in deze functie. Deze eigenschappen helpen je niet alleen bij het efficiënt beheren van online winkels, maar ook bij het verbeteren van klanttevredenheid en het stimuleren van de groei van de webshop. Hier lees je welke vaardigheden en kwaliteiten essentieel zijn voor een succesvolle carrière als E-Commerce Specialist.
Meer lezen
Welke eigenschappen zijn belangrijk voor Logistiek Teamleider?
De functie van Logistiek Teamleider biedt niet alleen interessante uitdagingen, maar ook diverse doorgroeimogelijkheden. Of je nu je verantwoordelijkheden wilt uitbreiden binnen de logistiek of nieuwe kansen in andere sectoren zoekt, er zijn veel manieren om je carrière verder te ontwikkelen. In deze blog verkennen we de verschillende doorgroeimogelijkheden die je hebt als Logistiek Teamleider.
Meer lezen
 Logistiek Teamleider staat lachend in magazijn
Wat zijn de doorgroeimogelijkheden voor een Logistiek Teamleider?
De functie van Logistiek Teamleider biedt niet alleen interessante uitdagingen, maar ook diverse doorgroeimogelijkheden. Of je nu je verantwoordelijkheden wilt uitbreiden binnen de logistiek of nieuwe kansen in andere sectoren zoekt, er zijn veel manieren om je carrière verder te ontwikkelen. In deze blog verkennen we de verschillende doorgroeimogelijkheden die je hebt als Logistiek Teamleider.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding