Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Hoe word je Legal, Insurance & HR Services Specialist?

MBO Legal, Insurance & HR Services Specialist

Volg bij ons de verkorte opleiding tot Legal, Insurance en HR Services Specialist!

Een Legal, Insurance & HR Services Specialist worden, vereist de juiste opleiding, ervaring en vaardigheden. Deze functie vraagt om kennis van juridische zaken, verzekeringsbeheer en personeelsbeheer. Hier is een stapsgewijze gids om deze carrière te volgen.

1. Verkrijg de juiste opleiding

Een goede basis begint met de juiste opleiding. Je hebt meestal een bachelor- of masterdiploma nodig in een relevant vakgebied, zoals rechten, HRM of verzekeringen. Bij Capabel Onderwijs kun je de opleiding tot Legal, Insurance & HR Services Specialist verkort volgen en binnen 15 maanden je diploma ontvangen.

2. Doe relevante ervaring op

Ervaring opdoen in juridische of HR-gerelateerde functies is belangrijk. Dit kan op verschillende manieren:

  • Stage of Werkervaring: Begin met stages of instapfuncties in juridische afdelingen, HR-afdelingen of verzekeringsmaatschappijen om praktische ervaring op te doen.
  • Juniorrollen: Zoek naar juniorrollen in juridische ondersteuning, HR of verzekeringsbeheer om ervaring op te doen in de specifieke taken en verantwoordelijkheden.

3. Ontwikkel de vereiste kennis en vaardigheden

Een Legal Insurance & HR Services Specialist moet verschillende kennis opdoen en vaardigheden ontwikkelen:

  • Juridische kennis: begrip van arbeidsrecht, wet- en regelgeving, en juridische procedures.
  • Verzekeringsbeheer: kennis van verzekeringspolissen, claimprocessen en risicobeheer.
  • HR-vaardigheden: bekendheid met HR-processen, personeelsbeheer en beleidsontwikkeling.
  • Communicatievaardigheden: sterke schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden zijn essentieel voor het adviseren van medewerkers en het opstellen van juridische documenten.
  • Probleemoplossend vermogen: vermogen om juridische en HR-problemen effectief op te lossen en weten wat te doen in complexe situaties.

4. Certificeringen en professionele ontwikkeling

Aanvullende certificeringen en professionele ontwikkeling kunnen je kansen vergroten:

  • HR-certificeringen: Zoals die van het Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) of Society for Human Resource Management (SHRM).
  • Juridische Certificeringen: Zoals een specialistische opleiding of certificaat in arbeidsrecht of bedrijfsrecht.

Na het verkrijgen van de juiste opleiding en ervaring, kun je beginnen met het zoeken naar banen als Legal Insurance & HR Services Specialist. Dit kan via vacatures op gespecialiseerde jobwebsites, netwerken binnen de sector en directe sollicitaties bij bedrijven die dergelijke functies aanbieden.

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste wetgeving, trends en best practices in zowel juridische zaken als HR-beheer. Regelmatige bijscholing en deelname aan workshops en seminars kunnen je helpen om je kennis en vaardigheden up-to-date te houden.

Capabel Onderwijs Medewerker E. Heikamp
Gepubliceerd door: Elise Heikamp, Marketing & Communicatie Calder Holding
Kok toont spierbal in de keuken
Welke opleiding heb je nodig om Kok te worden?
Het beroep van kok is zowel veeleisend als lonend en vereist een combinatie opleiding, praktische ervaring en een passie voor koken. In Nederland is de meest gebruikelijke route om kok te worden via een mbo-opleiding. Er zijn verschillende niveaus van opleidingen beschikbaar die je voorbereiden op een carrière in de keuken.
Meer lezen
Wat doet een Zelfstandig Werkend Kok?
Een Zelfstandig Werkend Kok speelt een belangrijke rol in een professionele keuken en is verantwoordelijk voor een breed scala aan taken die essentieel zijn voor het bereiden en presenteren van gerechten. Deze kok werkt zelfstandig binnen een keukenbrigade en zorgt ervoor dat gerechten op tijd en volgens hoge kwaliteitsstandaarden worden bereid. Hier volgt een gedetailleerde beschrijving van de taken en verantwoordelijkheden van een Zelfstandig Werkend Kok.
Meer lezen
Waarom (Junior) Accountmanager worden?
De functie van (Junior) Accountmanager biedt veel kansen en voordelen, vooral als je geïnteresseerd bent in sales en klantrelaties.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding