Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Waar kun je stagelopen als een Legal, Insurance & HR Services Specialist?

MBO Legal, Insurance & HR Services Specialist

Volg bij ons de verkorte opleiding tot Legal, Insurance en HR Services Specialist!

Een stage biedt niet alleen praktische ervaring, maar ook de kans om waardevolle contacten te leggen in de industrie. Je kunt netwerken met professionals en mogelijk toekomstige werkgevers ontmoeten. Bovendien kun je de theorie uit je opleiding in de praktijk brengen, wat je begrip van het vakgebied verdiept.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor stages voor mensen die opleiding mbo Legal Insurance & HR Services Specialist volgen. Enkele potentiële stageplaatsen zijn:

Advocatenkantoren

Bij een advocatenkantoor kun je waardevolle ervaring opdoen met juridische zaken en contracten. Tijdens een stage krijg je de kans om te werken met ervaren advocaten en juridische medewerkers, wat je helpt om een diepgaand inzicht te krijgen in de praktijk van het recht. Je kunt betrokken worden bij verschillende juridische activiteiten, zoals het opstellen, herzien en analyseren van contracten, waarbij je leert over juridische terminologie en documentatie.

Verzekeringsmaatschappijen

Een stage bij een verzekeringsmaatschappij biedt veel inzicht in hoe verzekeringen werken, hoe claims worden afgehandeld en hoe risico's worden beheerst. Je krijgt de kans om te leren over verschillende verzekeringspolissen en hoe ze worden opgesteld. Dit betekent dat je begrijpt welke soorten verzekeringen er zijn, zoals schadeverzekeringen, levensverzekeringen en zakelijke verzekeringen, en hoe de voorwaarden worden bepaald.

Tijdens je stage kun je ook betrokken worden bij het proces van claimafhandeling. Je leert hoe een claim wordt ingediend, beoordeeld en afgehandeld. Dit houdt in dat je ziet hoe schade of verlies wordt onderzocht en hoe beslissingen worden genomen over uitbetalingen aan klanten. Je leert hoe verzekeringsmaatschappijen omgaan met klantverzoeken en hoe ze ervoor zorgen dat claims eerlijk worden behandeld.

Multinationals en grote bedrijven

Grote bedrijven en multinationals beschikken vaak over interne juridische en HR-afdelingen die verantwoordelijk zijn voor een breed scala aan taken. Een stage bij zo’n bedrijf biedt je de kans om te ontdekken hoe juridische en HR-processen functioneren op grote schaal en binnen een complexe organisatorische structuur.

Overheidsinstellingen

Bij overheidsinstellingen heb je de mogelijkheid om te leren over de toepassing van arbeids- en verzekeringswetten binnen de publieke sector. Dit geeft je een goed beeld van hoe de overheid juridische en interne zaken regelt.

HR-adviesbureaus

HR-adviesbureaus bieden een breed scala aan ervaringen op het gebied van HR-beleid en advies. Hier kun je veel leren over verschillende aspecten van personeelsbeheer, zoals werving en selectie, training en ontwikkeling, prestatiebeheer, en beloningssystemen. Je krijgt de kans om te zien hoe HR-beleid wordt ontwikkeld, geïmplementeerd en geëvalueerd in verschillende organisaties.

Capabel Onderwijs Medewerker E. Heikamp
Gepubliceerd door: Elise Heikamp, Marketing & Communicatie Calder Holding
Welke eigenschappen zijn belangrijk als ik E-Commerce Specialist wil worden?
Als je overweegt om E-Commerce Specialist te worden, zijn er verschillende belangrijke eigenschappen die je moet bezitten om succesvol te zijn in deze functie. Deze eigenschappen helpen je niet alleen bij het efficiënt beheren van online winkels, maar ook bij het verbeteren van klanttevredenheid en het stimuleren van de groei van de webshop. Hier lees je welke vaardigheden en kwaliteiten essentieel zijn voor een succesvolle carrière als E-Commerce Specialist.
Meer lezen
Welke eigenschappen zijn belangrijk voor Logistiek Teamleider?
De functie van Logistiek Teamleider biedt niet alleen interessante uitdagingen, maar ook diverse doorgroeimogelijkheden. Of je nu je verantwoordelijkheden wilt uitbreiden binnen de logistiek of nieuwe kansen in andere sectoren zoekt, er zijn veel manieren om je carrière verder te ontwikkelen. In deze blog verkennen we de verschillende doorgroeimogelijkheden die je hebt als Logistiek Teamleider.
Meer lezen
 Logistiek Teamleider staat lachend in magazijn
Wat zijn de doorgroeimogelijkheden voor een Logistiek Teamleider?
De functie van Logistiek Teamleider biedt niet alleen interessante uitdagingen, maar ook diverse doorgroeimogelijkheden. Of je nu je verantwoordelijkheden wilt uitbreiden binnen de logistiek of nieuwe kansen in andere sectoren zoekt, er zijn veel manieren om je carrière verder te ontwikkelen. In deze blog verkennen we de verschillende doorgroeimogelijkheden die je hebt als Logistiek Teamleider.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding