Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Wat zijn de werkzaamheden van een Consulent Commerciële Arbeidsbemiddeling?

MBO Consulent Commerciële Arbeidsbemiddeling

Volg bij ons de verkorte opleiding tot Consulent Commerciële Arbeidsbemiddeling!

Een Consulent Commerciële Arbeidsbemiddeling speelt een belangrijke rol in het verbinden van werkgevers met potentiële werknemers. Hun werkzaamheden zijn divers en omvatten zowel commerciële als administratieve taken. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste verantwoordelijkheden.

Werving en selectie

Een groot deel van het werk als een Consulent Commerciële Arbeidsbemiddeling bestaat uit het werven en selecteren van kandidaten voor openstaande vacatures. Dit omvat het opstellen van vacatureteksten, het plaatsen van advertenties op relevante platforms en het actief zoeken naar geschikte kandidaten. De consulent beoordeelt CV’s, voert sollicitatiegesprekken en selecteert de meest geschikte kandidaten voor verdere gesprekken met de werkgever.

Adviseren van werkgevers

De consulent biedt advies aan bedrijven over hun wervingsstrategieën en helpt hen bij het vinden van de juiste kandidaten. Daar hoort ook het opstellen van functieprofielen bij en het adviseren over salarisniveaus en arbeidsvoorwaarden. Dankzij zijn of haar kennis van de arbeidsmarkt kan de consulent werkgevers helpen om hun vacatures effectief te vervullen en een aantrekkelijke werkomgeving te creëren.

Relatiebeheer

Het onderhouden van goede relaties met zowel werkgevers als werkzoekenden is een belangrijk onderdeel van de functie. De consulent bouwt en onderhoudt een netwerk van contacten in verschillende sectoren. Dit netwerk helpt hen bij het vinden van nieuwe kansen en het verstrekken van waardevolle informatie aan zowel werkgevers als kandidaten.

Marktonderzoek uitvoeren

Consulenten voeren regelmatig marktonderzoek uit om op de hoogte te blijven van trends en ontwikkelingen in de arbeidsmarkt. Dit helpt hen om relevante informatie te geven aan hun klanten en om hun diensten aan te passen aan de behoeften van de markt.

Administratieve taken

Naast de commerciële en adviserende werkzaamheden zijn er ook administratieve taken. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om het bijhouden van dossiers van kandidaten en klanten, het beheren van contracten en het uitvoeren van andere administratieve taken die nodig zijn om het bemiddelingsproces soepel te laten verlopen.

Evalueren

Na het plaatsen van een kandidaat zorgt de consulent veelal voor een evaluatie om te controleren of zowel de werkgever als de werknemer tevreden zijn met de match. Dit helpt bij het verbeteren van toekomstige bemiddelingsprocessen en zorgt voor een betere klanttevredenheid.

De werkzaamheden van een Consulent Commerciële Arbeidsbemiddeling zijn veelzijdig van aard en gaan over werving en selectie, advies aan werkgevers, relatiebeheer, marktonderzoek, administratieve taken en evaluatie van plaatsingen. Deze functie vereist zowel commerciële vaardigheden als administratieve precisie om effectief te functioneren.

Capabel Onderwijs Medewerker E. Heikamp
Gepubliceerd door: Elise Heikamp, Marketing & Communicatie Calder Holding
Welke eigenschappen zijn belangrijk als ik E-Commerce Specialist wil worden?
Als je overweegt om E-Commerce Specialist te worden, zijn er verschillende belangrijke eigenschappen die je moet bezitten om succesvol te zijn in deze functie. Deze eigenschappen helpen je niet alleen bij het efficiënt beheren van online winkels, maar ook bij het verbeteren van klanttevredenheid en het stimuleren van de groei van de webshop. Hier lees je welke vaardigheden en kwaliteiten essentieel zijn voor een succesvolle carrière als E-Commerce Specialist.
Meer lezen
Welke eigenschappen zijn belangrijk voor Logistiek Teamleider?
De functie van Logistiek Teamleider biedt niet alleen interessante uitdagingen, maar ook diverse doorgroeimogelijkheden. Of je nu je verantwoordelijkheden wilt uitbreiden binnen de logistiek of nieuwe kansen in andere sectoren zoekt, er zijn veel manieren om je carrière verder te ontwikkelen. In deze blog verkennen we de verschillende doorgroeimogelijkheden die je hebt als Logistiek Teamleider.
Meer lezen
 Logistiek Teamleider staat lachend in magazijn
Wat zijn de doorgroeimogelijkheden voor een Logistiek Teamleider?
De functie van Logistiek Teamleider biedt niet alleen interessante uitdagingen, maar ook diverse doorgroeimogelijkheden. Of je nu je verantwoordelijkheden wilt uitbreiden binnen de logistiek of nieuwe kansen in andere sectoren zoekt, er zijn veel manieren om je carrière verder te ontwikkelen. In deze blog verkennen we de verschillende doorgroeimogelijkheden die je hebt als Logistiek Teamleider.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding