Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Waar kan je werken als Consulent Commerciële Arbeidsbemiddeling?

MBO Consulent Commerciële Arbeidsbemiddeling

Volg bij ons de verkorte opleiding tot Consulent Commerciële Arbeidsbemiddeling!

Als Consulent Commerciële Arbeidsbemiddeling heb je de mogelijkheid om in verschillende sectoren en organisaties te werken. De veelzijdigheid van de functie betekent dat je op veel verschillende werkplekken terecht kan. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste werkplekken.

Uitzendbureaus en detacheringbedrijven

Veel consulenten werken bij uitzendbureaus en detacheringsbedrijven. Deze organisaties zijn gespecialiseerd in het bemiddelen van werknemers naar tijdelijke of permanente functies. Als consulent bij een uitzendbureau ben je verantwoordelijk voor het vinden van kandidaten voor openstaande vacatures van hun klanten, het uitvoeren van sollicitatiegesprekken en het onderhouden van contacten met zowel werkgevers als werknemers.

Wervings- en selectiebureaus

Een andere veelvoorkomende werkplek is een wervings- en selectiebureau. Deze bureaus richten zich op het permanent plaatsen van kandidaten bij bedrijven. Je werkt nauw samen met klanten om hun wervingsbehoeften te begrijpen en kandidaten te vinden die aan deze behoeften voldoen. Daar hoort ook het opstellen van functieprofielen bij en het adviseren van klanten over wervingsstrategieën.

HR-afdelingen van grote bedrijven

Sommige consulenten werken intern bij grote bedrijven als onderdeel van hun eigen HR-afdeling. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het werven van personeel voor het eigen bedrijf. Je houdt je bezig met het opstellen van vacatureteksten, het uitvoeren van sollicitatiegesprekken en het coördineren van het wervingsproces. Tegelijkertijd kan het ook betekenen dat je het management voorziet van strategisch advies en ondersteuning bij personeelsbeleid en -planning.

Consultancybedrijven

Je kunt ook werken bij consultancybedrijven die gespecialiseerd zijn in arbeidsbemiddeling en HR-oplossingen. In deze functie adviseer je bedrijven over hun wervingsstrategieën, HR-beleid en personeelsplanning. Je helpt hen bij het optimaliseren van hun wervingsprocessen en het verbeteren van hun personeelsbeheer.

Overheidsinstellingen en non-profitorganisaties

In sommige gevallen zijn er ook mogelijkheden om als consulent te werken binnen overheidsinstellingen of non-profitorganisaties. Hier kunnen je taken variëren van het adviseren van bedrijven en instellingen over arbeidsmarktbeleid tot het ondersteunen van werkzoekenden bij het vinden van werk.

Zelfstandig ondernemer

Tot slot is het ook mogelijk om als zelfstandig ondernemer te werken in de commerciële arbeidsbemiddeling. Dan heb je de vrijheid om je eigen klanten te werven en je eigen bedrijf te runnen, wat een grotere mate van autonomie en flexibiliteit biedt.

Samenvattend kun je als Consulent Commerciële Arbeidsbemiddeling dus aan het werk bij uitzendbureaus, wervings- en selectiebureaus, HR-afdelingen van grote bedrijven, consultancybedrijven, overheidsinstellingen en non-profitorganisaties, of als zelfstandig ondernemer. De functie is veelzijdig en biedt veel mogelijkheden in verschillende sectoren en werkomgevingen.

Capabel Onderwijs Medewerker E. Heikamp
Gepubliceerd door: Elise Heikamp, Marketing & Communicatie Calder Holding
Kok toont spierbal in de keuken
Welke opleiding heb je nodig om Kok te worden?
Het beroep van kok is zowel veeleisend als lonend en vereist een combinatie opleiding, praktische ervaring en een passie voor koken. In Nederland is de meest gebruikelijke route om kok te worden via een mbo-opleiding. Er zijn verschillende niveaus van opleidingen beschikbaar die je voorbereiden op een carrière in de keuken.
Meer lezen
Wat doet een Zelfstandig Werkend Kok?
Een Zelfstandig Werkend Kok speelt een belangrijke rol in een professionele keuken en is verantwoordelijk voor een breed scala aan taken die essentieel zijn voor het bereiden en presenteren van gerechten. Deze kok werkt zelfstandig binnen een keukenbrigade en zorgt ervoor dat gerechten op tijd en volgens hoge kwaliteitsstandaarden worden bereid. Hier volgt een gedetailleerde beschrijving van de taken en verantwoordelijkheden van een Zelfstandig Werkend Kok.
Meer lezen
Waarom (Junior) Accountmanager worden?
De functie van (Junior) Accountmanager biedt veel kansen en voordelen, vooral als je geïnteresseerd bent in sales en klantrelaties.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding