Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Waar kan een Dierenartsassistent Paraveterinair werken?

MBO Dierenartsassistent Paraveterinair

Volg bij ons de verkorte opleiding tot Dierenartsassistent Paraveterinair!

Als Dierenartsassistent Paraveterinair kun je op diverse plekken in de veterinaire sector aan de slag. Elk type werkplek brengt eigen verantwoordelijkheden en kansen met zich mee om bij te dragen aan de zorg voor dieren. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste werkplekken waar je als paraveterinair actief kunt zijn.

Dierenklinieken en dierenziekenhuizen

De meest gebruikelijke werkplekken zijn dierenklinieken en dierenziekenhuizen. In deze instellingen speelt een paraveterinair een belangrijke rol in de dagelijkse zorg voor huisdieren. In een dierenkliniek kunnen ze betrokken zijn bij routinecontroles, vaccinaties en algemene zorg. In een dierenziekenhuis behandelen ze vaak complexere medische gevallen en ondersteunen bij noodsituaties.

Gespecialiseerde dierenklinieken

Daarnaast zijn er gespecialiseerde dierenklinieken waar paraveterinairs zich richten op specifieke diersoorten of medische specialisaties, zoals tandheelkunde of cardiologie. In deze gespecialiseerde klinieken kunnen ze hun uitgebreide kennis en vaardigheden inzetten om dieren met specifieke behoeften te behandelen.

Dierenasiels

Een andere werkplek voor Dierenartsassistenten Paraveterinair zijn dierenasiels. In een asiel zorgt de paraveterinair voor dieren die hier tijdelijk verblijven en geeft advies aan mensen die een dier willen adopteren over de zorg voor hun nieuwe huisdier. Dit kan een belangrijke en bevredigende rol zijn, omdat je zo bijdraagt aan het welzijn van deze dieren en helpt bij het vinden van een nieuw thuis voor hen.

Onderzoeksinstellingen

Onderzoeksinstellingen bieden ook kansen voor paraveterinairs. In deze instellingen kunnen ze betrokken zijn bij wetenschappelijk onderzoek naar diergeneeskundige vraagstukken en de ontwikkeling van nieuwe behandelingen. Dit soort werk kan een belangrijke bijdrage leveren aan de vooruitgang in de veterinaire wetenschap.

Bedrijven in veterinaire zorg

Tot slot zijn er mogelijkheden bij bedrijven die producten of diensten voor de veterinaire zorg leveren, zoals medische apparatuur of voedingssupplementen voor dieren. In deze verschillende werkomgevingen draagt een Dierenartsassistent Paraveterinair bij aan de gezondheid en het welzijn van dieren en ondersteunt hij of zij dierenartsen in hun werk.

Capabel Onderwijs Medewerker E. Heikamp
Gepubliceerd door: Elise Heikamp, Marketing & Communicatie Calder Holding
Welke eigenschappen zijn belangrijk als ik E-Commerce Specialist wil worden?
Als je overweegt om E-Commerce Specialist te worden, zijn er verschillende belangrijke eigenschappen die je moet bezitten om succesvol te zijn in deze functie. Deze eigenschappen helpen je niet alleen bij het efficiënt beheren van online winkels, maar ook bij het verbeteren van klanttevredenheid en het stimuleren van de groei van de webshop. Hier lees je welke vaardigheden en kwaliteiten essentieel zijn voor een succesvolle carrière als E-Commerce Specialist.
Meer lezen
Welke eigenschappen zijn belangrijk voor Logistiek Teamleider?
De functie van Logistiek Teamleider biedt niet alleen interessante uitdagingen, maar ook diverse doorgroeimogelijkheden. Of je nu je verantwoordelijkheden wilt uitbreiden binnen de logistiek of nieuwe kansen in andere sectoren zoekt, er zijn veel manieren om je carrière verder te ontwikkelen. In deze blog verkennen we de verschillende doorgroeimogelijkheden die je hebt als Logistiek Teamleider.
Meer lezen
 Logistiek Teamleider staat lachend in magazijn
Wat zijn de doorgroeimogelijkheden voor een Logistiek Teamleider?
De functie van Logistiek Teamleider biedt niet alleen interessante uitdagingen, maar ook diverse doorgroeimogelijkheden. Of je nu je verantwoordelijkheden wilt uitbreiden binnen de logistiek of nieuwe kansen in andere sectoren zoekt, er zijn veel manieren om je carrière verder te ontwikkelen. In deze blog verkennen we de verschillende doorgroeimogelijkheden die je hebt als Logistiek Teamleider.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding