Door de goede begeleiding kon ik snel verder!
Noah Koot, student Kok
Bekijk onze opleidingen
Als Zelfstandig Werkend Kok geef je leiding in de keuken. Je kunt zelf menu’s samenstellen en gerechten bereiden. In alle drukte weet jij het overzicht te bewaren. Zo schotel je mensen de lekkerste bordjes voor. Met je branchediploma kun je aan de slag in een professionele keuken. In Nederland of in het buitenland. De vraag naar zelfstandig werkend koks is groot, dus alles is mogelijk. Je kunt aan het werk in de fine dining, in een foodtruck, eetcafé of verzorgingstehuis.
Als Zelfstandig Werkend Kok heb je een verantwoordelijke baan. Je staat immers aan het hoofd in de keuken. Je leert niet alleen lekker koken. Je leert ook leidinggeven aan andere koks in een professionele keuken. Tegelijkertijd krijg je kennis en vaardigheden over veiligheid & hygiëne, planning, organisatie, administratie en voorraadbeheer.
Uniek bij onze opleiding Zelfstandig Werkend Kok is de korte studieduur. Je kunt in 6 maanden (24 lesweken) je diploma halen. Dan kun je direct aan de slag. Dat bedoelen we nou met kort & krachtig! En met 5 startmomenten per jaar én 11 locaties verspreid door het land kun je starten wanneer het je uitkomt.
Je opleiding is een waardevolle investering in jouw toekomst. Al onze opleidingen zijn erkend. Deze opleiding is erkend door SVH, Stichting Vakbekwaamheid Horeca. Dit maakt je diploma waardevast en herkenbaar op de arbeidsmarkt. Goed om te weten dat je straks studeert bij Capabel Onderwijs, de specialist in erkende en verkorte opleidingen!
Download hier de brochure voor meer informatie.
Je hebt 1 vaste dag per week les. De overige tijd besteed je aan zelfstudie. De opleiding bestaat uit 3 keer een blok van 8 weken. Het blok van 8 weken bestaat uit theorie- (die je zowel online als klassikaal volgt) en praktijklessen. Deze afwisseling zorgt voor variatie die het leren makkelijker en leuker maakt.
Je gaat 1 dag per week naar school, met betrokken docenten die de praktijk goed kennen. Zo zijn de lessen levendig en actueel. Je kunt meteen in de praktijk toepassen wat je met je lessen hebt geleerd. Bij Capabel Onderwijs volg je een vakopleiding. Daar hoort intensieve en actieve begeleiding bij van je docenten. Zowel tijdens je wekelijkse klassikale en online les, en ook met je zelfstudie.
De opleiding tot Zelfstandig Werkend Kok is heel praktisch ingericht. Je gaat je kennis en kunde uitbreiden en leert bijvoorbeeld zelfstandig menu’s samenstellen. Je krijgt kennis over smaak en structuur en ook de opmaak van gerechten krijgt meer aandacht. Verder leer je alles over leidinggeven en organiseren in de keuken, o.a. voorraadbeheer en bestellen. Je leert werkplanningen maken en uitvoeren. En nog veel meer.
Tijdens je opleiding beoordelen we regelmatig je studievoortgang met voortgangstoetsen en met opdrachten. Zo weet je steeds wat goed gaat en waar je nog aan moet werken. Zo kun je je gericht voorbereiden op je examens.
Klaar om met jouw brancheopleiding Zelfstandig Werkend Kok te starten?
Een Zelfstandig Werkend Kok is een professionele kok die zelfstandig werkt binnen een keukenbrigade. Deze functie houdt in dat je verantwoordelijk bent voor een bepaald gedeelte van de keuken, zoals de koude keuken (garde-manger), de warme keuken (saucier), of de patisserie. De Zelfstandig Werkend Kok is een cruciale schakel in de keuken en zorgt ervoor dat gerechten op tijd en volgens de hoge kwaliteitsstandaarden worden bereid en gepresenteerd.
Meer lezenEen Zelfstandig Werkend Kok speelt een belangrijke rol in een professionele keuken en is verantwoordelijk voor een breed scala aan taken die essentieel zijn voor het bereiden en presenteren van gerechten. Deze kok werkt zelfstandig binnen een keukenbrigade en zorgt ervoor dat gerechten op tijd en volgens hoge kwaliteitsstandaarden worden bereid.
Meer lezenIn Nederland vallen functies zoals die van een Zelfstandig Werkend Kok vaak onder de CAO (collectieve arbeidsovereenkomst) voor de horeca. De CAO bepaalt de arbeidsvoorwaarden, waaronder salarisschalen, werktijden en andere belangrijke zaken voor werknemers in de horeca.
Meer lezenDe functie van Zelfstandig Werkend Kok is een belangrijke positie binnen de horeca, waarbij je verantwoordelijk bent voor het zelfstandig bereiden en presenteren van gerechten. Om deze rol succesvol te vervullen, is een combinatie van opleiding, praktijkervaring en specifieke vaardigheden nodig.
Meer lezenHet salaris van een Zelfstandig Werkend Kok is afhankelijk van verschillende factoren zoals ervaring, locatie, type werkgever en specifieke verantwoordelijkheden binnen de functie. In Nederland ligt het gemiddelde salaris van een Zelfstandig Werkend Kok doorgaans tussen de €1.900 en €2.800 bruto per maand.
Meer lezen