Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Wat verdient een Allround Laborant?

MBO Allround Laborant

Volg bij ons de verkorte opleiding tot Allround Laborant!

Het salaris van een Allround Laborant is afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaring, locatie, en de sector waarin je werkt. Over het algemeen ligt het salaris voor een Allround Laborant in Nederland tussen de €2.312,- en €3.057,- bruto per maand. Laten we de belangrijkste factoren bekijken die van invloed zijn op het salaris in deze rol.

Ervaring

Je ervaring speelt een belangrijke rol bij het bepalen van je salaris als Allround Laborant. Beginnende laboranten zitten meestal aan de onderkant van het salarisschaal. Naarmate je meer ervaring opdoet en je vaardigheden verder ontwikkelt, kun je een hoger salaris verwachten. Ervaren laboranten met jarenlange ervaring en specialistische kennis kunnen aan de bovenkant van de schaal, of zelfs hoger, afhankelijk van hun verantwoordelijkheden en expertise.

Locatie

De locatie waar je werkt heeft ook invloed op je salaris. In grotere steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht zijn de lonen vaak hoger dan in kleinere steden of landelijke gebieden. Dit komt vaak door de hogere kosten van levensonderhoud in stedelijke gebieden. In sommige gevallen kunnen laboranten in stedelijke gebieden extra vergoedingen of toeslagen ontvangen om deze kosten te dekken.

Sector

De sector waarin je werkt kan een aanzienlijke impact hebben op je salaris. Allround Laboranten die werkzaam zijn in de farmaceutische industrie of medische laboratoria verdienen vaak meer dan die in de voedingsmiddelenindustrie of milieulaboratoria. Dit komt omdat de farmaceutische en medische sectoren vaak hogere budgetten hebben en de werkzaamheden daar vaak specialistischer en complexer zijn.

Opleiding en specialisatie

Jouw opleidingsniveau en eventuele specialisaties kunnen ook van invloed zijn op je salaris. Laboranten met aanvullende opleidingen of gespecialiseerde certificeringen kunnen vaak een hoger salaris verwachten. Specialisaties zoals microbiologie, chemie of biotechnologie kunnen je waarde op de arbeidsmarkt verhogen, wat kan resulteren in een hoger salaris.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Naast het basissalaris kunnen er ook secundaire arbeidsvoorwaarden zijn, zoals vakantiegeld, pensioenbijdragen, en in sommige gevallen bonussen. Deze extra's kunnen je totale compensatiepakket aanzienlijk verhogen.

Capabel Onderwijs Medewerker E. Heikamp
Gepubliceerd door: Elise Heikamp, Redactie Capabel Onderwijs
Student staat naast glazen wand met spierbal
Capabel Hogeschool op het NVvA & AKC Najaarscongres: inspiratie en ontmoeting
Capabel Hogeschool was aanwezig op het NVvA & AKC Najaarscongres, waar we professionals informeerden over ons opleidingsaanbod en nieuwe inzichten opdeden in de behoeften van het werkveld.
Meer lezen
Hoog taalniveau en uitstekende feedback
Goed nieuws! De accreditaties van de master Sociale Zekerheid en bachelor HBO-Rechten zijn opnieuw met 6 jaar verlengd. Dit betekent dat de opleidingen van Capabel voldoen aan alle kwaliteitseisen, maar ook dat deze uitstekend onderwijs bieden.
Meer lezen
Mimoun’s succesverhaal: Van nominatie tot diploma!
In 2022 werd Mimoun Idrissi de trotse winnaar van de actie ‘Wie verdient een krachtig cadeau?’ en mocht hij de opleiding Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg volgen. Vandaag delen we het fantastische nieuws dat Mimoun zijn opleiding in september met vlag en wimpel heeft afgerond!
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding