Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Wat doet een Junior Accountmanager?

MBO Junior Accountmanager

Volg bij ons de verkorte opleiding tot Junior Accountmanager!

Een Junior Accountmanager zorgt voor het onderhouden en uitbreiding van klantrelaties binnen een bedrijf. De verantwoordelijkheden van deze functie zijn veelzijdig en draaien voornamelijk om sales en klantbeheer. Hier is een overzicht van de belangrijkste taken en verantwoordelijkheden van een Junior Accountmanager.

Klantrelaties onderhouden

Zoals gezegd is één van de kernactiviteiten van een Junior Accountmanager het onderhouden van goede relaties met bestaande klanten. Dit houdt in dat je regelmatig contact hebt met klanten om hun tevredenheid te waarborgen, eventuele problemen op te lossen en hen te voorzien van de benodigde informatie. Het doel is om een sterke, langdurige relatie op te bouwen en klantloyaliteit te bevorderen.

Werven van nieuwe klanten

Het is daarnaast net zo belangrijk om nieuwe klanten te werven. Dit kan je doen met koude acquisitie, netwerken, en het opvolgen van leads. Je bent verantwoordelijk voor het identificeren van potentiële klanten, het benaderen van deze prospects, en het presenteren van producten of diensten van je bedrijf.

Sales en verkoop

Als Junior Accountmanager werk je aan het behalen van verkoopdoelen en targets. Dit betekent dat je verantwoordelijk bent voor het sluiten van deals en het genereren van omzet. Je moet begrijpen wat de behoeften van je klanten zijn en hoe de producten of diensten van je bedrijf deze behoeften kunnen vervullen. Dit kan ook inhouden dat je offertes opstelt, onderhandelt over contracten en deals afsluit.

Markt- en concurrentieanalyse

Om effectief te kunnen verkopen, is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de markt en de concurrentie. Je verzamelt en analyseert informatie over markttrends, concurrentieactiviteiten en klantvoorkeuren. Deze inzichten gebruik je om je verkoopstrategieën te verbeteren en om je klanten beter te kunnen bedienen.

Rapportage en administratie

Een Junior Accountmanager houdt nauwkeurig rapportages bij van de verkoopactiviteiten, klantinteracties en behaalde resultaten. Dit helpt bij het evalueren van de voortgang ten opzichte van de gestelde doelen en bij het aanpassen van strategieën indien nodig. Administratieve taken zoals het bijhouden van klantendossiers en het verwerken van orders behoren ook tot je verantwoordelijkheden.

Samenwerken met andere afdelingen

Je werkt samen met andere afdelingen binnen het bedrijf, zoals marketing, productontwikkeling en klantenservice. Door samen te werken met deze teams, zorg je ervoor dat de klantbehoeften worden begrepen en dat er een consistent aanbod van producten of diensten is.

De functie van een Junior Accountmanager is dynamisch en uitdagend, met een focus op het opbouwen en onderhouden van klantrelaties, het behalen van verkoopdoelen, en het verkrijgen van nieuwe klanten. Het vereist sterke communicatieve vaardigheden, een goed begrip van de markt, en de capaciteit om zowel zelfstandig als in teamverband te werken.

Capabel Onderwijs Medewerker E. Heikamp
Gepubliceerd door: Elise Heikamp, Redactie Capabel Onderwijs
Student Capabel Onderwijs studeert in bibliotheek
Week van Lezen & Schrijven: de impact van laaggeletterdheid
In Nederland is de eerste week van september de Week van Lezen en Schrijven. Dit initiatief vraagt aandacht voor laaggeletterdheid, een probleem waar 2,5 miljoen Nederlanders mee te maken hebben. Dat is 1 op de 6 mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen. Dit blijft vaak onzichtbaar, maar heeft grote gevolgen.
Meer lezen
Kok toont spierbal in de keuken
Welke opleiding heb je nodig om Kok te worden?
Het beroep van kok is zowel veeleisend als lonend en vereist een combinatie opleiding, praktische ervaring en een passie voor koken. In Nederland is de meest gebruikelijke route om kok te worden via een mbo-opleiding. Er zijn verschillende niveaus van opleidingen beschikbaar die je voorbereiden op een carrière in de keuken.
Meer lezen
Wat doet een Zelfstandig Werkend Kok?
Een Zelfstandig Werkend Kok speelt een belangrijke rol in een professionele keuken en is verantwoordelijk voor een breed scala aan taken die essentieel zijn voor het bereiden en presenteren van gerechten. Deze kok werkt zelfstandig binnen een keukenbrigade en zorgt ervoor dat gerechten op tijd en volgens hoge kwaliteitsstandaarden worden bereid. Hier volgt een gedetailleerde beschrijving van de taken en verantwoordelijkheden van een Zelfstandig Werkend Kok.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding