Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Wat doet een E-Commerce Specialist?

MBO E-commerce Specialist

Volg bij ons de verkorte opleiding tot E-Commerce Specialist!

Wil jij E-Commerce Specialist worden? In deze blog kun je meer lezen over de taken van een E-Commerce Specialist, zodat jij voorbereid aan jouw opleiding begint en weet wat je te wachten staat!


De taken van een mbo E-Commerce Specialist zijn veelzijdig en kunnen verschillen afhankelijk van het type bedrijf en de grootte van de organisatie. Een E-Commerce Specialist speelt een belangrijke rol in het succes van online winkels en heeft verschillende verantwoordelijkheden om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

Beheer van de webshop

Een van de belangrijkste taken is het beheer van de webshop. Dit houdt in dat de website gebruiksvriendelijk moet zijn en goed moet functioneren. De specialist zorgt ervoor dat productlijsten, beschrijvingen, prijzen en promoties altijd up-to-date zijn. Dit is essentieel om een goede gebruikerservaring te bieden en klanten te overtuigen om een aankoop te doen.

Digitale marketing

Digitale marketing is een ander belangrijk aspect van de rol. Een E-Commerce Specialist ontwikkelt en voert online marketingstrategieën uit, zoals zoekmachineoptimalisatie (SEO), zoekmachineadvertenties (SEA), e-mailmarketing en social mediacampagnes. Deze strategieën helpen om meer bezoekers naar de webshop te trekken en de verkoop te verhogen.

Data-analyse

Data-analyse speelt ook een belangrijke rol. De specialist analyseert verkoopdata, websiteverkeer en klantgedrag om inzicht te krijgen in de prestaties van de webshop. Dit helpt bij het identificeren van verbeterpunten en het optimaliseren van de website om betere resultaten te behalen.

Voorraadbeheer

Daarnaast is voorraadbeheer een belangrijke taak. Het is de verantwoordelijkheid van de E-Commerce Specialist om ervoor te zorgen dat de voorraad efficiënt wordt beheerd en dat producten op tijd en correct worden geleverd aan klanten.

Klantenservice

Een goede klantenservice is ook essentieel. De specialist beheert klantinteracties en zorgt ervoor dat klanten tevreden zijn met hun aankoopervaring.

Conversie-optimalisatie toepassen

Tot slot implementeert de E-Commerce Specialist conversie-optimalisatietechnieken, zoals A/B-tests, om de conversieratio te verhogen en de gebruikerservaring te verbeteren. Deze verantwoordelijkheden maken de rol van een E-Commerce Specialist essentieel voor het succes van een online winkel.

Capabel Onderwijs Medewerker E. Heikamp
Gepubliceerd door: Elise Heikamp, Marketing & Communicatie Calder Holding
Welke eigenschappen zijn belangrijk als ik E-Commerce Specialist wil worden?
Als je overweegt om E-Commerce Specialist te worden, zijn er verschillende belangrijke eigenschappen die je moet bezitten om succesvol te zijn in deze functie. Deze eigenschappen helpen je niet alleen bij het efficiënt beheren van online winkels, maar ook bij het verbeteren van klanttevredenheid en het stimuleren van de groei van de webshop. Hier lees je welke vaardigheden en kwaliteiten essentieel zijn voor een succesvolle carrière als E-Commerce Specialist.
Meer lezen
Welke eigenschappen zijn belangrijk voor Logistiek Teamleider?
De functie van Logistiek Teamleider biedt niet alleen interessante uitdagingen, maar ook diverse doorgroeimogelijkheden. Of je nu je verantwoordelijkheden wilt uitbreiden binnen de logistiek of nieuwe kansen in andere sectoren zoekt, er zijn veel manieren om je carrière verder te ontwikkelen. In deze blog verkennen we de verschillende doorgroeimogelijkheden die je hebt als Logistiek Teamleider.
Meer lezen
 Logistiek Teamleider staat lachend in magazijn
Wat zijn de doorgroeimogelijkheden voor een Logistiek Teamleider?
De functie van Logistiek Teamleider biedt niet alleen interessante uitdagingen, maar ook diverse doorgroeimogelijkheden. Of je nu je verantwoordelijkheden wilt uitbreiden binnen de logistiek of nieuwe kansen in andere sectoren zoekt, er zijn veel manieren om je carrière verder te ontwikkelen. In deze blog verkennen we de verschillende doorgroeimogelijkheden die je hebt als Logistiek Teamleider.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding