Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Wat doet een Business Administration & Control Specialist?

MBO Business Administration en Control Specialist

Volg bij ons de verkorte opleiding tot Business Administration en Control Specialist!

De Business Administration & Control Specialist heeft diverse taken die verschillende aspecten van financiële en administratieve processen omvatten. Enkele van de belangrijkste verantwoordelijkheden zijn:

Financiële rapportage

Deze specialist stelt maandelijks, per kwartaal en jaarlijks financiële rapporten op. Deze rapporten geven inzicht in de financiële status van de organisatie en helpen om de gezondheid van het bedrijf te volgen en te begrijpen.

Budgettering en forecasting

De specialist ontwikkelt budgetten en maakt financiële prognoses. Dit betekent dat hij of zij plannen maakt voor de toekomstige financiële prestaties van de organisatie. De specialist zorgt er zo voor dat er voldoende middelen zijn voor de geplande activiteiten en dat er geen onverwachte tekorten ontstaan.

Kostenbeheer

Een andere belangrijke taak is het analyseren van kostenstructuren. De specialist zoekt naar mogelijkheden om kosten te besparen en de efficiëntie van de organisatie te verbeteren. Dit kan helpen om de uitgaven onder controle te houden en de winst te verhogen.

Interne controles

De Business Administration & Control Specialist implementeert en monitort interne controlesystemen. Dit helpt om ervoor te zorgen dat de financiële gegevens nauwkeurig en betrouwbaar zijn. Het voorkomt fouten en fraude binnen de organisatie.

Compliance

Het is ook belangrijk om te zorgen voor naleving van financiële wet- en regelgeving en interne beleidslijnen. Dit betekent dat de specialist ervoor zorgt dat de organisatie zich aan alle relevante regels houdt.

Financiële analyses

De specialist voert diepgaande financiële analyses uit. Dit helpt om trends, risico’s en kansen te identificeren, wat belangrijk is voor strategische beslissingen.

Adviseren van het management

De Business Administration & Control Specialist ondersteunt het management bij strategische besluitvorming door waardevolle financiële inzichten en aanbevelingen te geven. Dit helpt bij het maken van weloverwogen beslissingen die de organisatie vooruit helpen.

De rol van een Business Administration & Control Specialist is dus essentieel voor het waarborgen van de financiële integriteit en stabiliteit van een organisatie. Ze spelen een cruciale rol in zowel de dagelijkse operationele activiteiten als bij de strategische planning en besluitvorming. De financiële beloning voor deze rol is competitief en vaak aangevuld met aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waardoor het een aantrekkelijke carrièrekeuze is voor mensen met een passie voor financiën en bedrijfsbeheer.

Capabel Onderwijs Medewerker E. Heikamp
Gepubliceerd door: Elise Heikamp, Marketing & Communicatie Calder Holding
Welke eigenschappen zijn belangrijk als ik E-Commerce Specialist wil worden?
Als je overweegt om E-Commerce Specialist te worden, zijn er verschillende belangrijke eigenschappen die je moet bezitten om succesvol te zijn in deze functie. Deze eigenschappen helpen je niet alleen bij het efficiënt beheren van online winkels, maar ook bij het verbeteren van klanttevredenheid en het stimuleren van de groei van de webshop. Hier lees je welke vaardigheden en kwaliteiten essentieel zijn voor een succesvolle carrière als E-Commerce Specialist.
Meer lezen
Welke eigenschappen zijn belangrijk voor Logistiek Teamleider?
De functie van Logistiek Teamleider biedt niet alleen interessante uitdagingen, maar ook diverse doorgroeimogelijkheden. Of je nu je verantwoordelijkheden wilt uitbreiden binnen de logistiek of nieuwe kansen in andere sectoren zoekt, er zijn veel manieren om je carrière verder te ontwikkelen. In deze blog verkennen we de verschillende doorgroeimogelijkheden die je hebt als Logistiek Teamleider.
Meer lezen
 Logistiek Teamleider staat lachend in magazijn
Wat zijn de doorgroeimogelijkheden voor een Logistiek Teamleider?
De functie van Logistiek Teamleider biedt niet alleen interessante uitdagingen, maar ook diverse doorgroeimogelijkheden. Of je nu je verantwoordelijkheden wilt uitbreiden binnen de logistiek of nieuwe kansen in andere sectoren zoekt, er zijn veel manieren om je carrière verder te ontwikkelen. In deze blog verkennen we de verschillende doorgroeimogelijkheden die je hebt als Logistiek Teamleider.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding