Geen specifieke eisen
De inhoud van dit keuzedeel is zowel gericht op doorstroom naar een hbo-studie als op de beroepspraktijk. Bij het werken binnen jeugd en opvoedhulpinstellingen zoals passend onderwijs, zorgboerderij, gezinsvervangend tehuis, orthopedagogische instellingen of een jongerencentrum worden specifieke vaardigheden verwacht. Uitgangspunten hierbij zijn gedeelde zorg, dichtbij de leefomgeving en regie bij de directe omgeving. Als afgestudeerde mbo-er werk je veelal ondersteunend maar (deels) ook zelfstandig afhankelijk van de context. Voor het werken binnen jeugd en opvoedinstellingen met complexe en diverse problematiek is veelal een hbo-diploma en een minimumleeftijd van 23 jaar vereist. Dit keuzedeel is dan een mooie opstap naar een vervolgstudie.
In dit keuzedeel verken je de volgende onderwerpen:
Tijdens het keuzedeel Jeugd- en opvoedhulp, loop je stage. Ben je een BOL/OVO student? Dan vul je 18 dagen met BPV. Ook geldt voor BOL en OVO studenten, dat je 9 dagen bezig bent met je zelfstudie. Als je een BBL student bent, loop je 27 dagen stage. Bij voorkeur loop je stage in het leerbedrijf waar je je kwalificatie stage loopt mits het werken met jeugd en opvoeding daar aangeboden wordt. Als BBL student hoef je maar 9 halve dagen te vullen met zelfstudie.
Je kunt het keuzedeel Jeugd- en opvoedhulp op de volgende locaties volgen:
Bij onvoldoende belangstelling voor een keuzedeel kun je ingedeeld worden op een andere locatie dan jouw voorkeur heeft.
Het keuzedeel Jeugd- en opvoedhulp is beschikbaar binnen de opleidingen:
Gespecialiseerd pedagogisch medewerker Onderwijsassistent Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg Sociaal Werker |
Klik hier voor alle keuzedelen.