Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Wat doet een Expert IT Systems and Devices?

MBO Expert IT Systems and Devices

Volg bij ons de verkorte opleiding tot Expert IT Systems and Devices!

Een mbo Expert IT Systems and Devices speelt een cruciale rol in het beheren en optimaliseren van de IT-infrastructuur binnen een organisatie. Deze specialist is verantwoordelijk voor het zorgen dat alle IT-systemen en apparaten soepel functioneren, wat essentieel is voor de dagelijkse werking van een bedrijf.

Installeren en configureren van systemen

Een belangrijk onderdeel van de functie is het installeren en configureren van IT-systemen en apparaten. Te denken valt dan aan het opzetten van servers, computers, netwerkapparatuur en andere technologieën, waarbij je er ook voor zorgt dat ze correct zijn aangesloten en ingesteld volgens de behoeften van de organisatie. Deze specialist zorgt ervoor dat alle hardware en software goed samenwerken en dat de systemen voldoen aan de vereiste specificaties en normen.

Monitoren en onderhouden

Daarnaast is het monitoren en onderhouden van bestaande systemen een belangrijke taak. Dit houdt in dat je regelmatig controles uitvoert om te zorgen dat alles goed functioneert, updates en patches toepast om systemen veilig en up-to-date te houden, en problemen oplost wanneer deze zich voordoen. Dit kan variëren van het oplossen van hardwareproblemen tot het herstellen van softwarefouten.

Beveiliging

Beveiliging is ook een belangrijk aspect van de functie. Een Expert IT Systems and Devices moet zorgen voor de bescherming van de IT-infrastructuur tegen cyberdreigingen door middel van beveiligingsmaatregelen, zoals firewalls, antivirussoftware en versleuteling. Dit helpt bij het voorkomen van datalekken en andere beveiligingsincidenten.

Ondersteunen

Daarnaast biedt de specialist ondersteuning aan gebruikers binnen de organisatie. Dit kan inhouden dat je technische hulp biedt bij problemen met apparaten of systemen, trainingen geeft over het gebruik van nieuwe technologieën, en advies verstrekt over de beste IT-oplossingen voor verschillende behoeften.

Een Expert IT Systems and Devices zorgt er in het kort voor dat de IT-infrastructuur binnen een organisatie effectief en veilig functioneert, waardoor een soepele en betrouwbare werking van alle technologische processen wordt gewaarborgd. 

Capabel Onderwijs Medewerker E. Heikamp
Gepubliceerd door: Elise Heikamp, Marketing & Communicatie Calder Holding
Welke eigenschappen zijn belangrijk als ik E-Commerce Specialist wil worden?
Als je overweegt om E-Commerce Specialist te worden, zijn er verschillende belangrijke eigenschappen die je moet bezitten om succesvol te zijn in deze functie. Deze eigenschappen helpen je niet alleen bij het efficiënt beheren van online winkels, maar ook bij het verbeteren van klanttevredenheid en het stimuleren van de groei van de webshop. Hier lees je welke vaardigheden en kwaliteiten essentieel zijn voor een succesvolle carrière als E-Commerce Specialist.
Meer lezen
Welke eigenschappen zijn belangrijk voor Logistiek Teamleider?
De functie van Logistiek Teamleider biedt niet alleen interessante uitdagingen, maar ook diverse doorgroeimogelijkheden. Of je nu je verantwoordelijkheden wilt uitbreiden binnen de logistiek of nieuwe kansen in andere sectoren zoekt, er zijn veel manieren om je carrière verder te ontwikkelen. In deze blog verkennen we de verschillende doorgroeimogelijkheden die je hebt als Logistiek Teamleider.
Meer lezen
 Logistiek Teamleider staat lachend in magazijn
Wat zijn de doorgroeimogelijkheden voor een Logistiek Teamleider?
De functie van Logistiek Teamleider biedt niet alleen interessante uitdagingen, maar ook diverse doorgroeimogelijkheden. Of je nu je verantwoordelijkheden wilt uitbreiden binnen de logistiek of nieuwe kansen in andere sectoren zoekt, er zijn veel manieren om je carrière verder te ontwikkelen. In deze blog verkennen we de verschillende doorgroeimogelijkheden die je hebt als Logistiek Teamleider.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding