Mooi aansluitend en een goede verdieping op de MBO 4 opleiding apothekersassistent.
Sana, student Apothekersassistent
Bekijk onze opleidingen
De beschikbaarheid van (recente) labwaarden kan de farmacotherapeutische zorg aan de individuele cliënt sterk verbeteren. Het afhandelen van bewakingssignalen, medisch farmaceutische beslisregels en eventuele interventies kunnen sneller, nauwkeuriger en efficiënter verlopen. In de dagelijkse praktijk zal het dan vooral gaan om de nierfunctie, de leverfunctie, de elektrolyten (natrium, kalium en kreat), de bloedglucose en het HbA1c. Het gebruik van laboratoriumwaarden in de medicatiebewaking draagt bij aan veilige, effectieve en doelmatige farmacotherapie.
Voor ervaren apothekersassistenten die hun cliënten de juiste voorlichting en farmaceutische patiëntenzorg willen blijven bieden in een snel ontwikkelend werkveld. Merk je dat je, nu de farmaceutische patiëntenzorg steeds meer afgestemd wordt op de specifieke situatie van de cliënt en de cliënt steeds mondiger wordt, qua achtergrondkennis soms te kort schiet en/of wil je meer weten over de achtergronden en het afhandelen van de bewakingssignalen, medisch farmaceutische beslisregels en eventuele interventies met betrekking tot verschillende labwaarden, dan is deze cursus echt iets voor jou.
Download hier de brochure voor meer informatie of bezoek een voorlichting! Of neem contact op met een van onze opleidingsadviseurs voor meer informatie: 088 270 12 77
4 maanden. Lestijden op vaste lesdagen van 18:45 tot 22:00 uur.
Roostervrije weken, vakanties en herkansingen
Capabel Hogeschool volgt een vaste jaarplanning met roostervrije weken (vakantieweken). Voor deze opleiding geldt dat in de roostervrije weken (vakantieweken) herkansingen worden gepland. Bekijk op het jaarrooster de roostervrije weken, vakantieweken en de geplande herkansingen.
Voor het volgen van de module Nierfunctie en labwaarden is MBO 4-diploma Apothekersassistent en een relevante werkplek vereist.
Voor toelating zijn nodig: een kopie diploma Apothekersassistent en cijferlijst relevante vooropleiding en een actueel CV.
De inhoud van de module Nierfunctie en Labwaarden komt overeen met onderdelen van de NVAO geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding Farmaceutisch Consulent. Voor de opleiding is daarnaast het KABIZ /AERP, Apothekersassistenten keurmerk toegekend onder ID nummer 558434. Bij eerdere accreditaties werd deze training beschreven als: "Gedegen nascholing, met goede opdrachten en ruimte voor leren door te doen." en een "Prima cursus waarin de verschillende onderdelen goed worden belicht. De webinar is een mooie aanvulling.".
De module richt zich op het vergroten van de kennis over de nieren en over de invloed van nierfunctiestoornissen op het geneesmiddelgebruik van de patiënt. Bij suboptimaal geneesmiddelgebruik bij patiënten met nierfunctiestoornissen leer je een verbeterplan op te stellen. Ook is het belangrijk om het proces in de apotheek omtrent medicatiebewaking bij nierfunctiestoornissen goed geregeld te hebben. In de lessen zal hier aandacht aan besteed worden.
Wanneer je de module Nierfunctie en Labwaarden volgt doe je kennis en vaardigheden op over de volgende onderwerpen
Stage maakt geen deel uit van de opleiding.
Totaal 2 bijeenkomsten waarvan 1 klassikaal en 1 via webinar.
Bij succesvolle afronding van de studie ontvang je het door KABIZ/AERP, Apothekersassistenten erkende certificaat Nierfunctie en Labwaarden.
Bij een studieduur van meer dan 12 maanden is het vermelde lesgeld per jaar. Boeken worden per leerproject door studenten zelf aangeschaft. Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. De algemene voorwaarden zijn van toepassing.
Je kunt van verschillende middelen gebruik maken om jouw opleiding te financieren. Zoals studiefinanciering, het Leven-Lang-Leren-Krediet, en subsidies. Kijk voor meer informatie over deze middelen bij Financiering, subsidies en belastingvoordeel.
Klaar om met jouw module Nierfunctie en Labwaarden te starten?
Of wil je eerst nog meer informatie?