Écht persoonlijke aandacht, dat vind ik het allermooiste van Capabel Hogeschool.
Media Harmi, student toegepaste psychologie
Bekijk onze opleidingen
Je kunt na het volgen van deze module Recht en Sociale Zekerheid belangrijke wet- en regelgeving en uitvoeringspraktijk toepassen in concrete situaties.
Je bent werkzaam in de sociale zekerheid, in een juridische functie. Je kunt na het volgen van deze module Recht en Sociale Zekerheid belangrijke wet- en regelgeving en uitvoeringspraktijk toepassen in concrete situaties. Dit kan in de publieke en private sector van het sociale zekerheidsrecht en vanuit het klant-perspectief. Ter ondersteuning van dat vakgebied krijg je verschillende thema’s uit het sociale zekerheidsrecht aangereikt.
Werk je in de sociale zekerheid, HRM afdeling of in een juridische praktijk? Als je je echt wilt verdiepen in wet- en regelgeving die de sociale zekerheid reguleren op HBO niveau als onderdeel van een HBO Bacheloropleiding, kies dan voor de module Recht en Sociale Zekerheid.
Download hier de brochure voor meer informatie of bezoek een voorlichting! Of neem contact op met een van onze opleidingsadviseurs voor meer informatie: 088 270 12 77
4 maanden. Lestijden op vaste lesdagen van 10:00 tot 16:00 uur.
Roostervrije weken, vakanties en herkansingen
Capabel Hogeschool volgt een vaste jaarplanning met roostervrije weken (vakantieweken). Voor deze opleiding geldt dat in de roostervrije weken (vakantieweken) herkansingen worden gepland. Bekijk op het jaarrooster de roostervrije weken, vakantieweken en de geplande herkansingen.
Voor het volgen van deze module is minimaal een HAVO, VWO of MBO 4-diploma vereist. Mocht je hier niet aan voldoen, maar ben je 21 jaar of ouder dan kom je in aanmerking voor een 21+ HBO toelatingsonderzoek.
Onze opleidingsadviseurs kunnen je hier meer informatie over geven.
Voor toelating tot de module zijn de volgende documenten nodig:
De examencommissie beslist over toelating tot de module en de toekenning van vrijstellingen. De examencommissie kan nadere stukken en informatie opvragen.
De inhoud van de module Recht en Sociale Zekerheid komt overeen met de inhoud van onderdelen van de door NVAO geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding SZ-Professional (Croho 39236).
In de module Recht en Sociale Zekerheid verwerf je kennis en vaardigheden over de volgende onderwerpen:
Je krijgt ter afsluiting van de module een kennistoets.
Je dient voor tenminste 12 uur per week een stage/werkplek te hebben gedurende de looptijd van de module.
1 vaste lesdag per 3 weken.
Bij het succesvol afronden van de module ontvang je een Certificaat Recht en Sociale Zekerheid.
Hiernaast wordt op het diploma een aantekening gemaakt van de behaalde 12 ECTS studiepunten. Het certificaat kan tot vrijstelling voor onderdelen in de door NVAO geaccrediteerde Bacheloropleiding SZ-Professional (Croho 39236) leiden. De examencommissie toetst dit op basis van het actuele curriculum.
Bij een studieduur van meer dan 12 maanden is het vermelde lesgeld per jaar. Boeken worden door studenten zelf aangeschaft. Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. De algemene voorwaarden zijn van toepassing.
Je kunt van verschillende middelen gebruik maken om jouw opleiding te financieren. Zoals studiefinanciering, het Leven-Lang-Leren-Krediet en subsidies. Kijk voor meer informatie over deze middelen bij Financiering, subsidies en belastingvoordeel.
Klaar om met jouw module Recht en Sociale Zekerheid te starten?